Cruci pectorale și de binecuvântare sculptate

Rate this item
(19 votes)
Cruci pectorale și de binecuvântare sculptate Cruci pectorale și de binecuvântare sculptate CruceaDeLemn.ro

 

Doamne, ajută!

În ultimul timp am avut câteva solicitări pentru cruci pectorale și de binecuvântare sculptate cu Persoana Mântuitorului. De la început vom spune că această rucodelie nu este una obișnuită pentru noi, ci mai degrabă un timp de răgaz în care ne adâncim în taina Crucii.

Reprezentarea este simplă, nu respectă proporțiile anatomice, Chipul și Mâinile fiind evident mai mari decât restul Trupului. Acest tipar este specific Părinților din vechime care nu puneau accent pe perfecțiunea formelor. Noi credem că Numele și Chipul Domnului erau în centrul atenției lor.

De fiecare data când am privit acest tip de reprezentare a Răstignirii gândul ne-a dus și la o îmbrățișare a Mânuitorului care ne spune, de pe Cruce, cu blândețe: “Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi-vă de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre.” (Matei 11:28-30)

Este motivul pentru care am dorit ca pe spatele crucilor lucrate să încrustăm în lemn aceste Cuvinte de Viață dătătoare, precum și altele, spre întărirea și bucuria credinței celor care le vor purta cu ei.

Crucile din fotografii au plecat în Italia, fiind cerute de un preot român de pe meleagurile noastre nemțene și căruia îi mulțumim.

 

Bucurie sfântă!


 

  • Tuesday, 29 May 2018 11:20

Adăugați un comentariu

Introduceți informațiile necesare în câmpurile marcate ca obligatorii (*). Nu este permisă adăugarea de cod HTML.