Cutie pentru sfinte moaște

Rate this item
(3 votes)
Cutie pentru sfinte moaște Cutie pentru sfinte moaște CruceaDeLemn.ro

În atelierul "Crucea De Lemn" cutiile sunt cumva în afara preocuărilor noastre directe, dar cererile similare s-au ținut lanț și am zis de ce nu, să încercăm! Ar fi al doilea produs de gen după cutiuța de verighete. Cum primisem o solicitare destul de fermă în acest sens pentru realizarea unei cutii de sfinte moaște închinată Sfântului Dimitrie, ne-am pornit la lucru cu modestele mijloace de care dispunem pentru astfel de lucrări.
Cutiuța este realizată din lemn de păr, cu elemente din lemn de nuc, balamale metalice, închidere cu magnet. Lateralele sunt îmbinate chertat și încleiate, ornate din șiruri simple și duble cu dinți de lup și rozete centrale.

Capacul conține ca element central exterior crucea părintelui Sofronie Saharov încercuită de rugăciunea "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul" în limba greacă și apoi încadrat cu aceleași șiruri sau ornamente cu dinți de lup. Pe interiorul capacului este scris "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtproul de mir" în limba engleză - destinatarul cutiei viețuiește într-o mănăstire ortodoxă din Anglia. Placa inferioară a cutiei este corp comun cu picioarele frezate la cele patru colțuri, prinsă cu holzsuruburi de lateralele cutiei, acoperite apoi cu cepuri de lemn. La interior, placa pe care este realizată sculptura cu Sfântul Dimitrie este așezată pe picioare de lemn apoi încadrată cu baghetă. La urmă s-a șlefuit și s-a aplicat patina.
Dimensiunile finale ale cutiei: 16,5 x 9,5 x 4,5 cm (L x l x î).

Ne-a fost de mare folos credința celor care ne-au solicitat o astfel de lucrare și mai ales sprijinul Sfântului Dimitrie care s-a făcut simțit mai la tot pasul!

Vă oferim mai jos câteva imagini din timpul lucrului iar apoi cutia la final.

Pace și bucurie sfântă!

Doamne ajută!


 

  • Saturday, 13 January 2018 16:26
Alte articole în această categorie: « Cutie verighete Cruci pectorale »

Adăugați un comentariu

Introduceți informațiile necesare în câmpurile marcate ca obligatorii (*). Nu este permisă adăugarea de cod HTML.